TUOTTEET

“Laadukkaita elintarvikkeita saadaan vain hyvinvoivista tuotantoeläimistä.”

Aidot maalaismunat

Kaisan kanat ovat suomalaisen maatiaiskanan tyrnäväläistä kantaa ja ne ruokitaan pääosin oman tilan luonnonmukaisesti viljellyllä rehulla. Osa rehuviljasta ostetaan lähitiloilta. Mielestäni lähialueen maanviljelijän tavanomaisestikin tuottama vilja on ekologisemmin tuotettu ja eettisesti kestävämmällä pohjalla kuin Euroopan ulkopuolelta tuodut luomurehun kasvottomat raaka-aineet.

Kaisan kanojen munat myydään suoramyyntinä tilalta. Tilaa sähköpostitse osoitteesta myynti@kaisankanat.fi ja sovi nouto.

Kukkopojat

Kuoriutuvista kananpojista yleensä puolet on kukkoja. Koska kukkopojat eivät muni, niiden elämä päättyy hautomoissa poikkeuksetta lyhyeen. Meillä kukkopojat elävät kanapoikasten kanssa 16 viikkoa, jonka jälkeen ne teurastetaan ja toimitetaan pakastettuina asiakkaille.

Keittiössä kukkopoika on erinomainen ja eettinen vaihtoehto broilerille. Kukkopojan liha on kiinteämpää ja vaatii vain hieman pitemmän kypsennyksen kuin broileri, mutta maku on vaivan arvoinen. Kukkopoikia on saatavana vain ajoittain.

Karitsanliha

Karitsanliha on alle vuodenikäisen lampaan lihaa. Suomenlammaskaritsan liha on miedonmakuista ja mureaa, paljon puhuttua villanmakua lihassa ei ole. Karitsoiden ruokinta perustuu hyvälaatuiseen nurmirehuun, ne laiduntavat tilan luonnonmukaisesti viljellyillä pelloilla ja metsälaitumilla toukokuusta aina lokakuun alkuun asti. Lihat myydään suoramyyntinä pääosin ennakkotilausten perusteella. Lihat kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä teuraaksi menee vain pieni määrä karitsoita kerrallaan.

Lue lisää karitsanlihan myyntieristä PDF-tiedostosta.
Lataa PDF tästä

Muut tuotteet

Muita lammastuotteita ovat mm. kauniit lampaan taljat, joita löytyy eri väreissä. Myös luonnonvärisiä villalankoja ja huovutusvillaa on saatavilla ajoittain.